Gemakkelijk zelfgemaakte wafels mix recept

Wil je leren hoe je thuis wafels kunt maken? Het recept van vandaag leert je hoe je perfecte luchtige Homemade Waffles maakt in je eigen keuken. Houd een potje van de droge wafelmix bij de hand voor je volgende weekendbrunch!

Waarom thuis wafels maken

Wafels zijn de superhelden van het weekendontbijt! Er gaat niets boven uitslapen op een zaterdagochtend, om dan uit bed te strompelen en te gaan zitten voor een bord versgemaakte wafels besprenkeld met echte ahornsiroop.

Natuurlijk ben ik meestal degene die de wafels maakt, zodat de rest van mijn gezin die ervaring kan hebben, maar weet je wat? Het is het waard.

Ik ben graag degene die het wafelijzer moet bemannen als dat betekent dat ik zelfgemaakte wafels krijg als mijn beloning.

Hoe maak je wafels?

Z

elf wafels maken is nauwelijks moeilijker dan een wafelmix gebruiken. Wafelmix uit een doos kan zeker handig zijn, maar het bespaart je eigenlijk alleen de stap van het samenvoegen van de droge ingrediënten.

Ingrediënten

Dit is wat je nodig hebt om deze wafels te maken. Je kunt de droge ingrediënten in een luchtdichte verpakking bewaren, zodat je ze altijd bij de hand hebt als je wafels wilt!

Voor de droge wafelmix:

  • Bloem
  • Bakpoeder
  • Suiker
  • Zout

Combineer deze ingrediënten in een kom en ga dan verder met het recept. Als je wilt, kun je dit van tevoren maken en bewaren. De volgende keer dat je wafels wilt, haal je het eruit en gebruik je het net zoals je een in de winkel gekochte wafelmix zou gebruiken!

Natte ingrediënten om aan de wafelmix toe te voegen:

  • Eieren
  • Melk
  • Gesmolten boter
  • Vanille-extract

Stap voor Stap

1. Maak het beslag

Meng de natte ingrediënten in een grote mengkom. Giet het bij het droge mengsel en klop het goed door elkaar. Laat een paar minuten staan terwijl u uw wafelijzer voorverwarmt.

2. Bereid uw wafelijzer voor

Verwarm uw wafelijzer voor. Spray uw wafelijzer in met bakspray voor de EERSTE lading.

3. Bakken!

Schep het beslag in het voorverwarmde wafelijzer en bak tot het goudbruin is. Verwijder voorzichtig de wafel en herhaal met de rest van het beslag. Houd de wafels warm tot ze klaar zijn om te serveren!